Sedežne garniture iz pravega in umetnega usnja

Danes, če hočeš imeti kvaliteto, moraš tudi zanjo plačati. Veliko stvari se danes dobi poceni, vendar nimajo dolgega roka trajanja, saj veste, kako pravijo, poceni stvari plačaš dvakrat in tako postanejo drage. Ko govorimo za sedežne garniture, moramo vedeti, da so te zelo različne kvalitete, pomembna pa sta dva podatka, ko kupujete sedežno:

  • Iz katerega materiala je narejena,
  • kakšno je polnilo.

Ko gremo v trgovino in vidimo vse te sedežne garniture, nas lahko hitro zamika sedežna, ki nam je lepa, vendar pozor, resnično moramo biti pozorni na material in polnilo, če želimo imeti lepo sedežno saj nekaj let. Sama sem bila najbolj presenečena, ko sem videla, da so začeli delati sedežne garniture, ki so iz polovice naravnega usnja in polovice umetnega. Ne bi niti opazila, če mi ne bila ena usnjena sedežna lepa in prodajalec me je pri tem opozoril ravno na to, da ni čisto vsa usnjena. Sprva ga nisem razumela, ker je bilo na letaku napisano, da je usnjena, potem pa mi je razložil, da so vsi deli na sedežni, katere uporabljamo usnjeni, tisti spodaj in zadaj, pa ne. Moje vprašanje je bilo:« Kakšne so sedaj to sedežne garniture in kaj to pomeni glede kvalitete?«

Zagotovil mi je, da so te sedežne garniture super, kajti vse, kar je funkcionalno je usnjeno. Vseeno sem bila razočarana nad  tem podatkom, kar odvrnilo me je od nakupa, priznam, imela sem v mislih, da bom sedaj zapravila veliko denarja misleč, da imam usnjeno sedežno garnituro v resnici pa je nekaj vmes. 

Po dolgem premisleku sem se vseeno odločila za nakup te, sem pa se malo pošalila, da se jim definitivno javim, če bo kaj narobe. Vprašala sem še, kakšno imajo garancijo te sedežne garniture, kajti to veliko pove, ali so dobre ali ne. Upam, da sem naredila prav in da se mi bo ta kombinacija naravnega in umetnega usnja odnesla.