Prodaja hiš je še vedno v porastu

Veliko se danes govori, da ljudje nimajo denarja, potem pa pogledaš, kaj vse se prodaja in se lahko samo čudiš, kajti tudi prodaja hiš je v porastu in trg je poln ponudbe in povpraševanj. Tako mi nihče ne more reči, da nekateri nimajo denarja. Ja, seveda so ljudje, ki nimajo denarja, je pa tudi veliko ljudi, ki ima denar in si tudi lahko privošči marsikaj, kot so hiše, potovanja, drage avtomobile….

Najbolj mi je zanimivo, da se prodaja hiš dviguje, a neprestano poslušamo, kako ljudje nimajo denarja, koliko je brezposelnih, koliko ljudi je dobilo odpovedi. Meni je najbolj žal vseh tistih, ki bi si želeli osamosvojiti in ustvariti družino, pa si je ne morejo, ker nimajo denarja. Kako naj mlad človek zaživi samostojno in ne odvisno, če enostavno nima možnosti, ker nima premoženja. Včasih je bilo lažje, ker so ljudje ostajali doma in tako je bila prodaja hiš manjša, ker je enostavno več generacij živelo v eni hiši. 

Danes pa se mladi odselijo daleč stran, ali zaradi službe, šole, partnerja in tako si potem ne morejo privoščiti lastnega doma, ker je predrag nakup. 

Sama sem prav šla gledat, kje je prodaja hiš v porastu najbolj, seveda so to večja mesta in obala. Še vedno je prodaja hiš pogosta v večjih mestih, kajti tukaj se lahko služi tudi dobiček. 

Da je prodaja hiš v porastu, nam lahko pove samo eno, da si ljudje želijo mira in želijo malo izven mesta. Vse več je ljudi, ki želi iz blokov in si želi hišo. Prav zato je lahko prodaja hiš v porastu, ker se hiše iščejo. Potem pa imaš polno starih ruševin, ki se prodajajo po visokih cenah in tako si jih mladi spet ne morejo privoščiti, ker vedo, koliko stroškov jih še čaka.

Kako dolgo bo še prodaja hiš v porastu, ne vemo. Lahko se vse spremeni čez noč.