Najboljša mi je vodena meditacija, ki me umiri in pokaže pot

Imela sem težave z umirjanjem svojih misli. Pogosto sem bila nervozna in sem tudi kdaj kričala na svoje otroke. Takrat sem vedela, da moram nekaj spremeniti. Pristopila sem na tečaj, kjer je bila meditacija pod nadzorom oziroma vodenjem strokovnjaka. Sama se nisem mogla podajat v to, ker so mi misli ves čas uhajale drugam. Lažje mi je bilo meditirat v skupini. Najprej smo se vsi spoznali. Skupina je bila srednje številčna, bilo nas je vse skupaj petnajst. Imeli svoj svoj prostor in meditativno pomirjajočo glasbo. Zraven smo prinesli vsak svojo blazino, nekateri tudi manjši vzglavnik. Za začetek je voditelj opisal, kaj meditacija sploh pomeni in kaj nam lahko prinese v naše življenje. Ne gre samo za umirjanje misli ampak nam meditacija lahko odpravi tudi zdravstvene težave. Zaradi stresa in živčnosti se je meni namreč povišal krvni pritisk in sladkor. Sedaj sem celo morala jemati zdravila.

Najboljša mi je vodena meditacija, ki me umiri in pokaže pot

Ko smo začeli s postopkom, se mi je zdelo, da mi meditacije ne more pomagat. Da bi mogoče bolje umirila misli z intenzivnim trengom. Ko pa sem to storila, sem ugotovila, da sem tako utrujena, da še osnovnih obveznosti nisem naredila. Zato sem raje prešla na zmerno telovadbo, kjer se sicer misli niso toliko umirile, zato pa sem to dopolnila z meditiranjem. Na začetku sem kar nekaj časa potrebovala, da sem začela pravilno dihati. To je bistvo, ki ga uči meditacija, s tem pa umirajmo tudi um. Naš voditelj je imel različne vodene meditacije. Včasih smo se vrnili v svoje otroštvo in odpirali rane, spet drugič smo šli na potovanje za srečo, potem smo meditirali za obilje. Vsaka meditacija je bila drugačna in zanimiva. Pri vsakem procesu so se odvijali drugačni občutki s katerimi smo se navsezadnje morali soočit.

Po redni vadbi, ki jo je prinašala meditacija, sem postala bolj zbrana in umirjena. V službi sem lažje reševala svoje obveznosti, doma nisem bila več nervozna in moje zdravstveno stanje se je izboljšalo.